Mere kontrol, integration og nærkontakt med kunder indgår i flere entreprenørers turnaround-recept efter uventede problemer i et ellers godt byggemarked. Hovedaktørerne ser konstant forbedring i alle led som løsningen fremfor mere drastiske løsninger som fusioner, som ikke vurderes som en løsning på problemerne.

Store danske entreprenører intensiverer igen bestræbelserne på at få bedre styr på driften og samspillet med opdragsgiverne, efter at de i 2016 og i de seneste kvartaler atter en gang er løbet ind i skuffelser. Det vil blandt andet betyde mindre brug af underentreprenører.

I foråret måtte også Danmarks største entreprenør Aarsleff skuffe, efter at rivalen Arkil i 2016 var løbet ind
i uventede vanskeligheder: Aarsleff har nedjusteret forventningen til driftsresultatet i regnskabsåret 2016/17. I det næststørste entreprenørselskab MT Højgaard faldt driftsmarginen til minus 1,3 procent.

De skuffende resultater kommer selvom boligbyggeriet er steget kraftigt siden 2013, mens også erhvervsbyggeriet nu igen viser fremgang. Alligevel kan stort set ingen store danske – eller nordiske – entreprenører leve op til deres langsigtede indtjeningsmål (se skema), om end de er forskelligt påvirket af markeder og sæsonudsving.


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 20/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *