Før fusionen med Nørresundby Bank var Nordjyske Bank kraftigt eksponeret mod landbruget. En eksponering som relativt set er faldet betydeligt efter fusionen. Ikke desto mindre er landbruget en væsentlig forklaring på nedskrivningsposten i banken, som for årets første 3 kvartaler landede på 115 mio. kr. Heraf udgjorde dansk erhvervslandbrug 104 mio. kr.

De stigende afregningspriser på mælk og svin bør, hvis de fastholdes på det nuværende niveau, få en pæn positiv effekt på rentabiliteten i landbruget. Det medfører næppe, at Nordjyske Bank kan tilbageføre nedskrivninger, men det bør medføre et væsentligt fald i nedskrivningerne i 2017. Banken har allerede i forbindelse med 3. kvartalsrapporten meldt ud, at man forventer et lavere nedskrivningsniveau i 2017 i forhold til den udmeldte (og høje) forventning på 170 mio. kr. for 2016.

Banken bekræfter overfor AktieUgebrevet, at der fortsat er en god udvikling i økonomien i bankens geografiske kerneområde. Til gengæld bekræfter bankens IR- og Risikochef Alma Lund Høj, at ”der er stigende konkurrence på udlånsiden til erhverv, hvor både priser og sikkerheder forsøges at blive bragt i spil”, men tilføjer i samme ombæring, ”at banken ikke konkurrerer på sikkerhederne”.


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 01/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *